torsdag, juni 28, 2007

Så læs dog noget ordenligt!

Smag og behag og det der....jeg ved bedst. Nu har jeg lige læst en elendig bog af den slags, man har glemt, når man blinker to gange. Det holder bare ikke. Derfor kommer der her en Lene-kanon over ti bøger, der er værd at beskæftige sig med.

1. Skulle man forvilde sig ud i tanker om mørke skov, blikstille vand og svensk idyl, så er det her bogen: "Hændelser ved vand" af Kerstin Ekman.

2. Bliver vi i Sverige, så læs også "Et øje rødt" af Jonas Hassen Khemiri om en utilpasset ung mand.

3. Et stort eventyr om blandt andet Gud "Pi's liv" af Yann Martel.

4. Trænger man til en dosis Sydamerika på en regnvejrsdag, så er "At leve for at fortælle" af Gabriel García Márquez et hit. Her er der poesi, højspændt politik og sex i hængekøjer.

5. En anden sydamerikansk perle er "Bukkens fest" af Mario Vargas Llosa". Den handler om en diktator, og der er beskrevet scener i den bog, som jeg ikke kan få slettet af hukommelsen, uanset hvor meget jeg blinker.

6. Fra Sydamerika til Italien..."Flagermusenes landsby" af Dario Fo. Underholdende og klog.

7. En familiehistorie: "Korrektioner" af Jonathan Franzen. Amerikansk og fyldt af tumlen med livets store spørgsmål.

8. "Endnu en lortenat i en røvsyg by" af Nick Flynn, fordi den giver en ret god beskrivelse af livet uden fodfæste. Det findes i USA, og det findes bestemt også i Danmark.

9. "Det første jeg tænker på" af Ida Jessen. Uhhh...den er god. Om en ung kvindelig præst, en tragedie og om livet ude på landet.

10. "Frygtelig lykkelig" af Erling Jepsen. Grotesk morsom. Minder lidt om filmen "Fargo".

God fornøjelse.

6 kommentarer:

Stine sagde ...

Jamen socialdemokratiske Lene dog! Holder du dig ikke for fin til kanoner? Måske ér der ikke så stor forskel på S og V...

Lene sagde ...

Utroligt så kæphøj du er. Det her er jo en forandringskanon. Der er en verden til forskel.

SW sagde ...

Uh, godt med en bogliste:-) Når nu du sidder i regnen og nyder sommerferien, så vil jeg da stærkt anbefale "Det jeg elskede" af Siri Hustvedt - en af de bedste bøger jeg har læst længe- og læs for guds skyld også Drageløberen af Khaled Hosseini - den er fantastisk og forfærdelig, og får en til at sætte pris på livet:-)

Lene sagde ...

Jeg har læst "Det jeg elskede", og vi er helt enige... virkelig god bog.
"Drageløberen" fabler Stine også om som fantastisk. Den må jeg have fat i.

Stine sagde ...

En kanon er en kanon er en kanon. Hvilken bog gjorde dig så sur? Drageløberen er fremragende, forresten; helt enig med Sigrid der!

Lene sagde ...

Arh...Stine, nu skal det her jo ikke være en kanondiskussion. Jeg synes, at kanoner er problematiske, men hvis det modsatte er, at alt er lige godt, så er det faktisk værre.

Jeg læste den der forfærdelige konspirationsbog "De ti herskere" af Christian Mørk. Den har alle de elementer, som genren foreskriver såsom kærlighed og spænding, men den ender godt (stort minus!), helten er umulig at slå ihjel og er nogle gange pladderromantisk... nej, nej og nej!