lørdag, februar 06, 2010

Genbrug


Man skal jo ikke lade en udfordring gro mos, så dagens genbrug kan passende handle om returflasker. Dem har jeg afleveret 24 af i dag. Det er der såmænd intet mærkeligt i, men indholdet af flaskerne har jeg ikke haft noget med at gøre... jo, måske fire af dem. Resten stammer fra, hvad andre kaster i naturen eller i skraldespanden.
Og det er totalt taberagtigt at samle flasker. Jeg kan bare ikke lade være. Når vi nu har et udmærket retursystem, hvorfor så ikke bruge det? Måske er det dovenskab? Men så doven har jeg alligevel aldrig været, og det siger ikke så lidt.
Nej, flaskerne skal tilbage igen. Sådan er det.
I øvrigt - når vi nu snakker genbrug - skal jeg gøre opmærksom på nogle links:
  • No Impact Man. Skal gerne indrømme, at mine egne grænser for genbrug og miljøtænkning nok stopper et pænt stykke før ingen kaffe og ingen toiletpapir, men klogere kan man godt blive.
  • Make:, som jeg slet ikke har haft tid til at kigge på. Men det skal jeg, for så kan jeg lave ALT... tror jeg.
  • Og noget übercool genbrug!

Nå, men jeg skal jo sende stafeten videre. Nille, Maja og Dot... hverdagsgenbrug, tak.

8 kommentarer:

Lena sagde ...

Der er store fordele ved at samle flasker diverse steder. Her tænker jeg på indtjeningen. Profitten er 100% når man ikke selv har betalt panten.
Med mindre selvfølgelig du afleverer flasker i Kvickly og trykker på "red-planeten-knappen". Så er det jo ikke dig men Verdens Naturfonden der får glæde af din indsats. (men det er vel også meningen med genbrug?).

Tusind tak for linket (jeg har tilladt mig at give det videre).
No Impact man er genial, intet mindre.
Sikke en indflydelse han teoretisk kunne få på verden, hvis han kunne påvirke alle til bare at gøre noget af det han skriver om.

Nille sagde ...

Vi har ikke pant hernede - hvilket jo ikke er specielt miljøvenligt; men til gengæld er der mulighed for at samle dem i særlige sække til genbrug!

Jeg skal nok tage imod din udfordring - men jeg er totalt underdrejet af årets første forårsforkølelse... den venstre side af hjernen er lukket midlertidigt ned... og så lige den weekend det blev 12 grader og sol! Altså plusgrader :-) Det er nok hybris og nemesis og alle deres fætre og kusiner, der giver mig den forkølelse!

Lene sagde ...

Lena: Ja, jeg har vist også set de der indsamlingsknapper. Meget smart! For egentlig har man jo sjældent brug for de penge. Men i dag gik pengene til mig.
Link du bare! Jeg er også meget fascineret. Især er jeg glad for, at det virker som et positivt tilvalg og ikke et spørgsmål om forsagelse.

Lene sagde ...

Nille: Jeg tror bestemt ikke, at nemesis flipper ud over forårsglæde. Så ond er verden ikke!
Ingen pantsystem? Nej, det lyder ikke godt.
Du må have al mulig god bedring. Du kan jo ikke ligge der, når foråret kalder :)

Maja Kirstine sagde ...

1: Ja, jeg var forsvundet!
2: Jeg svarer på taggningen når jeg er "landet" igen

jensdrejer sagde ...

Det kan godt være at det er dovenskab, når folk smider flasker rundt omkring, men det er også noget rigtigt svineri! ØV.......!

Lene sagde ...

Maja: 1. Godt at du er kommet frem igen! 2. Det gør du bare helt, som det passer dig :)

Lene sagde ...

Jens: Helt enig! Men der tror jeg, at vi har meget højere standarder end mange andre :)