lørdag, februar 13, 2010

Det der med sang

Jeg havde min første sangtime på P-skolen i går, og egentlig sang jeg... også alle de toner, jeg faktisk ikke kan nå. Jeg gjorde det bare uden at tænke så meget. Og så er der en sanglærer, man kan læne sig selv og sin stemme opad.
Men nu har sanglæreren sat nye krav. Jeg skal føle det, jeg synger. Leve i det guddommelig budskab, så andre også kan mærke, at jeg brænder. Det fik mit allermest skeptiske jeg frem. Det kan jeg da ikke!
Hvornår har man sidst set en overvægtig kvinde med strithår og markante kindben synge noget som, om hun mente det?
Pis også! Det har vi så nu.

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hmmm.... ja jo - jeg er vild med Leonard Cohens Halleluja! Men den kan man da ikke synge i en kirke, haha.

Lene sagde ...

Jens: Nej, men man kan godt synge med K. D. Langs inderlighed... eller nogen kan... mener jeg:)

Nille sagde ...

Min sanglærerinde i gymnasiet led af en vanvittig tvangsforestilling om, at jeg havde en god sangstemme! Muligvis fordi alle andre var flygtet ud af salen og jeg var sidste mulige offer.

Jeg synger altså i kirken - men helst så lavt, at det ikke kan høres. Men jeg vidste ikke, at det var så vigtigt at synge godt - bare man gør det med lyst... det er vel det vigtigste?

Maja Kirstine sagde ...

Hahahahahahahahahahahaha.......du er FANME SJOV.

Spørgsmålet er bare, hvorvidt der må komme gæster til sådan en undervisningstime, for lige præcis dén dag tror jeg faktisk sagtens, at jeg kan komme!

Lene sagde ...

Nille: Der er egentlig hellere ikke krav til, at man synger godt. Det, man skal kunne, er fx at kunne synge en salme helt selv, hvis nu et brudepar ingen anelse har om, hvilke salmer de vil have til deres bryllup. Og så er der jo også noget med, at de kære konfirmander skal lære noget sang. Så det handler mere om at kunne synge end at synge pænt. Og det er så der, at alle mine sangtimer kommer ind i billedet!

Lene sagde ...

Maja: Det er da det, jeg er! Og ingen gæster... men jeg har overvejet at lave en video... bare for at gøre det hele rigtigt slemt :)

Maja Kirstine sagde ...

LAV EN VIDEO...LAV EN VIDEO...LAV EN VIDEO...LAV EN VIDEO...LAV EN VIDEO...!!!!!

Hvis du er i tvivl, så står jeg op og svinger med armene samtidig med at jeg råbende hepper LAV EN VIDEO...LAV EN VIDEO...LAV EN VIDEO...!!!

Lene sagde ...

Maja: Jeg ser det tydeligt for mig! Er nu bare løbet ind i et lille logistisk spørgsmål. Hvordan gør man? Jeg har ikke noget kamera, og jeg kan jo heller ikke optage og synge samtidig. Tænke, tænke, tænke...

Elisabeth sagde ...

hvad med din mobil? kan den ikke filme? så kan du da få brudstykker af en sang at dele med os ;)

og så synes jeg egentlig det var utroligt befriende at få at vide, at det ikke betyder så meget at man synger godt, man skal bare synge... jamen, presset er væk! og hvem var det der sagde, at det er så herligt med en flok præster, for de brøler jo bare med på sangene! sådan en præst vil jeg nok gerne være... altså... fri for bekymringerne om man nu gør det godt nok, pænt nok... osv.

Lene sagde ...

Elisabeth: Personligt synes jeg jo, at det kunne være noget så fint med en præst, der sang som Johnny Rotten. Men du har ret...Vi bliver godt nok tæsket rundt i krav for tiden.
Melder du dig frivilligt til at holde den der mobiltelefon?