onsdag, marts 10, 2010

Så sandt...

Danske retssale søger publikum.
Jeg kunne ikke være mere enig. Hvis din viden er rusten omkring, hvad der foregår i en dansk retssal, så gør dig selv den tjeneste at sætte dig ind i det. Jeg vil vove den påstand, at det er mindst ligeså vigtigt som at stemme.

8 kommentarer:

Lena sagde ...

Og når man så tænker på hvem der kommer som publikum til retssagerne. Voldtægtsanklagede der medbringer sine venner lægger for eksempel et enormt pres på dommeren og offeret, som kan ende med mindre straffe eller frifindelse (se beskrivelse i "Bitterfissen"), hvorimod et voldtægtsofffer der bakkes op af en hel sal fuld af kvinder der støtter hende har meget større chance for at få sin overfaldsmand retfærdigt dømt. (samme kilde)

Det var værd at forsøge at samle en sal fuld kvinder næste gang der er en sådan sag på dagsordnen.

Lene sagde ...

Lena: Jeg kan slet ikke genkende det billede fra en dansk retssal! Faktisk er det lige præcis der, at katastrofen indtræffer. En opfattelse bringes videre uden, at folk er i stand til at hæfte deres egne oplevelser på.
Når jeg sidder som lægdommer, er det alt rigeligt at følge med i sagen og dens direkte involverede personer. Skråt op med tilhørere! De er der bare. Og de skal ikke påvirke noget som helst. Hverken den ene eller anden vej!
Så mit forslag er: I stedet for at samle tilhørere i håb om at påvirke en retssag, så kom ind i retten en helt almindelig dag og se det seriøse arbejde, der begåes. Man bliver så klog og faktisk også tit imponeret, synes jeg.

Lena sagde ...

Tjae, det lyder som om vi er lidt uenige der. Måske meget godt med et kig ;-)

jensdrejer sagde ...

Jeg indrømmer det straks; jeg aner ikke hvad der foregår i en retssal. Men jeg er meget nysgerrig og ville gerne opleve det. Men jeg kunne ikke finde på at gå ind sådan et sted; Jeg tror, at jeg ville have det meget dårligt med at sidde som tilskuer, mens andre mennesker kæmper for deres fremtid i en eller anden retssag.

På den anden side er jeg stadig nysgerrig.

Lene sagde ...

Lena: Vi kan ikke være lige enige hver gang :) Vi kan i øvrigt bytte... Du besøger en helt almindelig dansk retssal, og jeg læser Bitterfissen.

Lene sagde ...

Jens: Se det mere som din pligt. Du skylder de mennesker at holde øje med, om det går rigtigt for sig. Så afsted med dig!

Lena sagde ...

:-)
Det er en aftale. Hvis du kan stå den igennem kan jeg også klare en retssal(g)

Lene sagde ...

Lena: Haha, det lyder tungt, men lad os prøve.