tirsdag, december 09, 2008

Én ting ind, to ting ud

Hvis jeg nogensinde skal gøre mig håbe om at slippe det endeløse forbrug, er jeg nødt til at give slip på noget. Og jeg ved godt, hvad det noget er. Det er nemlig sådan, at hver gang jeg taler med andre om, hvorfor det er, vi har så mange ting, så siger de: "Lene, hvad med alle dine bøger?"

Hver gang!

Så jeg må vel med bævende hjerte lære at give slip på noget, jeg elsker. Mine bøger.

Og nu har jeg sorteret ud… 30 bøger, tror jeg, at det blev til. De er pakket i kasser og står nu klar til at blive kørt i en genbrugsbutik. Det er en fin begyndelse, synes jeg. Næste slag bliver at rydde op i mine sko! Jeg kan godt!

Og nu skal der nok være nogle, der spørger: "Hvad hulen har oprydning med forbrug at gøre?" Og det skal jeg straks svare på. Jeg kunne måske godt være sådan en, som kom til at købe ting, fordi jeg ikke ved, hvor tingen er. Og pludselig har jeg fem af den samme ting!

Se eventuelt denne film om oprydning.

5 kommentarer:

Madame sagde ...

Hihi, jeg tror jeg vil følge dig og rydde op i mine sko!
Dejligt at føle din tankegang om oprydning og at give slip :o)

Dot sagde ...

Men Lene. Ikke skoene! Det kan jeg ikke... jeg har jo lige købt et par til idag. Ta´ alt andet fra mig, men rør ikke mine sko.
Men ellers følger jeg dig med interesse og beundring.

Lene sagde ...

Madame: Tak for din opbakning.

Dot: Selv sko kan blive for mange, og også tak for din opbakning. Jeg har brug for den.

Anonym sagde ...

Bøgerne? Nej for pokker! Lene, jeg tror du har misforstået konceptet! :D

Okay, jeg ville aldrig skille mig af med mine bøger. Men jeg tror det er vigtigt, at man skiller sig af med alt det overflødige - det er nemlig det som "tynger". Jeg synes ikke jeg har mange ting, selv om jeg er sikker på, at andre straks ville pege på mine bøger og sige: hvad er så det der? Jaja, men så er der jo heller ikke andet. Jeg har ikke skabe, hylder og reoler fulde af pynt og nips og små kunstgenstande. Selv om bøgerne fylder, så synges jeg faktisk at jeg bor ret spartansk og det er fordi at jeg er smaddergod til at smide ud.

Lene sagde ...

Jens: Selv bøger må holdes nede. Og mit hjem kan næppe kaldes spartansk... heller ikke efter en grundig oprydning:-)