onsdag, oktober 14, 2009

Fund

Ingen tirsdagstegning i dag. Mit tegnekursus holder efterårsferie. Så i går havde jeg tænkt mig at være kreativ helt selv. Ja, det blev så ikke til noget. Jeg kom til at gå shopamok sammen med Bedsteveninden, og det skal jo også passes. Men inden det gik så vidt, var jeg på krea-mission i den kæmpe genbrugsbutik, der er åbnet over på den anden side af vejen.
Jeg var på jagt efter kunstbøger, og jeg fandt!

Første fund relaterede sig til det der med at tegne croquis. Og man kan ligeså godt stræbe efter det umulige. Så en bog med en af de største måtte med hjem.
Altså... hvis jeg havde nogle modeller, der så sådan ud, så skulle der helt sikkert også mange, mange studier til. Såvidt jeg har forstået, arbejdede kunsteren da også i døgndrift og var til unge mænd, og lidenskab skader ikke kunsten.
Bogen hedder "Michelangelo", er skrevet af G. Delogu og er fra 1939.

Næste fund var en lille bog om gamle plakater. Ved ikke, hvad jeg skal bruge den til lige nu, men den er fuld af fine detajler. Mønstre, farve og kompositioner. Dette eksempel kunne man da godt komme til at bruge senere:

"Posters", Attilio Rossi, 1966.

Den tredje bog, jeg fandt, var en fotobog med billeder af børn. Masser billeder af børn. Børn, der fødes. Børn, der dør. Børn i vand. Forelskede børn. Børn med pistoler og så videre. Sjovt er det, at bogen tydeligvis er fra 1970'erne. Ikke så meget blufærdighed. Der er nøgne børn uden hæmninger, og de bliver fotograferet! Det var nok ikke gået godt i dag.
Her er et skønt billede fra bogen:

"Människobarn", Jerry Mason, 1978.


Da jeg så var færdig med kunstbøgerne, måtte jeg igennem den naturvidenskablige afdeling. Og jeg fandt en glad dino:
En bog fyldt med plancher over knogler, kløer og flyveøgler. Hvor heldig kan man være? Bliver nok nødt til at tegne nogle flere skeletter.
Bogen hedder "Universet og traditionen", er af Gerhard Heilman og er fra 1940.
Så nu er jeg klar til at tegne, male og klippe-klistre.

2 kommentarer:

Nille sagde ...

Ja, de havde det sandelig sjovt dengang!!! Sidde i timevis og tegne nøgne unge mænd... om de virkelig havde modeller, der så sådan ud har jeg nogle gange mine tvivl om. Når man ser deres lægge, ser de altså lidt for brede synes jeg?

Den anden bog var tydeligvis før pædofili blev opfundet - officielt i hvert fald! Jeg husker en amerikansk film baseret på en rigtg historie, hvor en fotograf havde taget billeder af en vens børn i let tøj - hun fik en retssag på halsen!

Lene sagde ...

Nille: Måske har du ret. Jeg synes nu ellers, at forestillingen om nøgne mænd i rå mængder er god :)

Du har fuldstændig ret. Det er nok pædofilifrygten, der har forplantet sig til fotos af nøgne børn, uanset sammenhæng. Mærkeligt egentligt... vi bliver ikke automatisk mere frigjorte.