mandag, maj 11, 2009

Lenes lykkelaboratorium

Jeg er i gang med at lave øvelser fra en bog om positiv psykologi, der hedder "Lykkeligere" skrevet af Tal Ben-Shahar. Her er en artikel om bogen og forfatteren.

Min psykolog synes, at det var en bog, jeg skulle læse. Ikke fordi jeg som sådan er ulykkelig. Mere fordi jeg har en mistanke om, at jeg sommetider retter mit fokus mod negative oplevelser, og så går lidt i stå i sortsyn.

I øvrigt tillade mig at dvæle ved bemærkningen: Min psykolog...
Altså faktisk hader jeg, når kvinder siger: "Min mand siger også, at..., men det er noget helt andet at have lagt sin tankekraft i hænderne på en skarp dame med en lang uddannelse. Alt det der terapi-psykologhistorie minder så meget om noget Woody Allen/New York, at jeg synes, at det er top sejt!

Nå, men altså...øvelsen går ud på at finde ud af, hvordan man bruger sin tid. Så i en eller to uger skal jeg skrive op, hvad jeg egentlig går og laver. Det skal nok blive spændende.

I dag er lykkefølelsen tæt forbundet med, at jeg er i gang med at lave en kæmpe portion tomatsovs. Må hellere blive noteret.

6 kommentarer:

Nille sagde ...

Det er pudsigt som det i nogle kulturer er totalt tabubelagt at sige, at man har en psykolog - og i USA er det vel nærmest skidt IKKE at have én? Jeg er nu ret overbevist, om det gavnlige i processen - på de rigtige tidspunkter og hvis man finder den rigtige psykolog, som man fungerer godt med!

Jeg så selv én efter mit burn-out - og det er ret befriende at kunne snakke uden overhovedet at skulle veje sine ord afhænging af sit publikum - hvis det var familie eller venner!

Jeg synes ideen med at skrive ned lyder ret interessant - man tror ganske givet, at man gør en hel masse godt for sig selv - men det er nok ikke altid tilfældet!

God fornøjelse i laboratoriet!

Lene sagde ...

Nille: God kommentar! Du har fuldstændig ret. Der er en mærkelig kulturforskel omkring psykologer. Gad vide, hvorfor?

Jeg har samme oplevelse som dig. Der er ikke noget særligt sygdomsagtigt over samtaler. Det er mere en renselsesproces.

Ja, jeg tror også, at øvelsen er en god idé. Det giver et overblik.

Tak!

Mads Bab sagde ...

Hej Lene,

Lyder til at være et cool projekt du er i gang med. Tal Ben-Shahars bog er rigtig god.

Jeg tror problemet med at tale om psykologer handler om at psykologi ofte associeres med lidelse og er der er en der ikke er godt at nævne i dagens samfund, så er det jo at man har problemer.

Den Positive Psykologi som Tal Ben-Shahar i høj grad "repræsentere" forsøger netop at gøre op med dette ved at psykologer også kan arbejde med menneskers styrker. Noget som jeg skriver om på www.positivpsykologi.dk.

Interessant i denne sammenhæng er det bl.a. at coaching har åbnet op for at vi mænd benytter os langt mere af rådgivning om vores udvikling. Noget som positiv psykologi bl.a. også beskæftiger sig med.

Hilsen
Mads Bab

Lene sagde ...

Mads Bab: Jeg er også glad for bogen. Jeg har selvfølgelig læst den igennem, inden jeg kastede mig over øvelserne. Ikke noget med at spilde tid på en dårlig bog:)

Med hensyn til det moderne menneske og lidelse så annoncerer Tal Ben-Shahar vist en kommende bog om det emne. Om hvad der er menneskeligt. Den glæder jeg mig til at læse.

Anonym sagde ...

Hvad er der i gryden? Det ser rigtig spændende ud.

Det lyder som et godt og sundt projekt. Ofte aner jeg slet ikke hvordan tiden går. Pludselig er den bare væk. Og sådan tror jeg at rigtig mange mennesker har det.

Lene sagde ...

Jens: Hvor er jeg glad for, at du giver lyd igen!

Gryden...jamen, hvad er der ikke i? Det er en helt klassisk ryd-op-i-køleskabet grøntsagsting med flere slags tomater, gulerødder, svampe, chilli, peberfrugt, løg, hvidløg, bladselleri og bønner. Og hele fidussen er så at lade det stå på et varmt komfur i skammeligt langt tid. Det dufter himmelsk! Og nu er det i fryseren og venter på dage, hvor jeg skal bage pizza eller noget andet.

Jeg har det i hvert fald præcist som dig. Tiden flyder afsted, og nogen gange kan jeg simpelthen ikke huske, hvad jeg lavede dagen før. Mærkeligt.