lørdag, marts 14, 2009

Finansjournalistik for alvor sjovt

Jeg eeeeeeelsker The Daily Show!

Hvorfor er et amerikansk satireprogram om politik, medier og andet nyhedsstof så så fantastisk?

Det er sjovt, informativt og bare almindeligt genialt. Jeg henter inspiration og høje grin fra det program, og så bliver jeg til stadighed overrasket over den befriende mediekritik og manglende leflen, der præger programmet.

Grunden til at jeg er nødt til at skrive om The Daily Show lige i dag, er at der i denne uge har været en større diskussion om finansjournalistik. Det kulminerede med et interview d. 12 marts, som jeg havde glædet mig til i flere dage og som ikke skuffede, men nærmere satte en tyk, fed streg under, hvorfor Piet Hein har ret, da han konstaterede, at »Den der kun tager sjov for sjov og alvor kun alvorligt, han har faktisk fattet begge dele lige dårligt!«

Så hvis du ikke allerede har set Jon Stewart vs. Jim Cramer, vil jeg kraftigt anbefale det.

Jeg kan ikke mindes, hvornår jeg sidst, om nogensinde, har set en interviewer, Jon Stewart, der i den grad får den interviewede, Jim Cramer, helt ud, hvor det gør rigtigt ondt at se på, bliver rigtigt alvorligt og rammer så dybt og så grundlæggende ind i, hvad det er, journalistik kan, når det er bedst.

Mennesker og medier på P1 handlede i denne uge også om finansjournalistisk.
Og jeg har ikke et klap forstand på finanser, heller ikke mine egne. Jeg er bare meget glad, når der er nogle, der på vegne af dig og mig og alle andre sætter spørgsmålstegn ved de medierne, der vil give den som uafhængige og den 4. statsmagt.

Jeg tror lige, at jeg printer et foto af Jon Stewart ud og hænger op på min idolvæg!

5 kommentarer:

Madame sagde ...

Et skønt indlæg, Lene!

Og ja, din pointe med, at den der kun tager sjov for sjov og alvor kun alvorligt, han har faktisk fattet begge dele lige dårligt - det er jo bare så rigtigt ;O)

Lene sagde ...

Madame: Tak! Jeg tror heller ikke, at vi kommer i dårligt selskab, hvis vi er enige med Piet Hein:)

Anonym sagde ...

Jaja, jeg er åbenbart det eneste menneske i hele verden som synes at The Daily Show er hamrende kedeligt. Jeg begynder snart at føle mig socialt handicappet!

Leif sagde ...

Jeg ser jævnligt The Daily Show og synes, at det er fantastisk humor :-)

Lene sagde ...

Jens: Ja, det går ikke! Du må have hjælp. Tab af humor er en alvorlig sygdom:)

Leif: Se, nu er vi enige igen! Hvad skal det ikke føre til?