fredag, april 03, 2009

Flere forårstegn

Jens skrev forleden om forårstegn, og også i Gellerupparken er det blevet forår.
De legende, grinende børn på legepladserne har været der et stykke tid. Jeg tror, at de følger lyset mere end vejret. Så snart fodbolde kan ses sidst på eftermiddagen, så er der børn!

Og scooterdrengene er kommet ud. Som støjende insekter summer de frem og tilbage på det tålmodige stisystem, og hvor de skal hen, har vist ingen betydning. Drengene skal bare ud og summe.

Men i dag opdagede jeg de sidste, der manglede for at gøre det til et ordentligt forår. I dag, hvor solen har delt gavmildt ud af lys og varme, så jeg cruiserne. Cruiserne er tre-fire unge mænd stoppet ind i et tysk automobil, allerhelst af den åbne slags. De unge mænd er svøbt ind i attitude og lyden af dunkende bas. Og jeg lover jer, at der er ikke en eneste solbrille, der sidder forkert i de biler.

Cruisernes vej fører blandt andet igennem Park Allé i midten af Århus. Et bredt lige stykke vej, hvor der er gode muligheder for at se og for at blive set. Skulle der være en enkelt eller to unge kvinder, der har stået og ventet på bussen, og pludseligt har følt sig nøje overvåget, så er det ikke en tilfældighed. Det skulle ikke komme helt bag på mig, hvis der er en form for karaktersystem gemt i de der biler. Tjek smil, tjek stil, bryst og bagdel.

Er det ikke bare fordomme? Og minder det ikke om et spil? Jo, da.. Mujaffa-spillet, men derfor kan satiren godt have en afsmitning af virkeligheden.

Men inden at det bliver alt for meget ja-sådan-er-de-jo-allesammen, så skal jeg også fortælle om nogle andre, jeg så i dag.
Tre-fire unge kvinder med hovedtørklæde og stil proppet ind i en bil, og så skal der cruises! Musikken fra disse biler er knap så høj, men så ville den formentlig også overdøve en masse dejlig snak. Og jeg lover jer, at der sidder heller ikke en eneste solbrille forkert i de biler! Mon ikke, at der er også her, kunne gemme sig et karaktersystem? Tjek smil, tjek stil, muskler og bagdel.

Ja, foråret er i den grad kommet til Gellerupparken. Cruiserne m/k er kommet ud.

4 kommentarer:

SW sagde ...

Ja, hurra! Der er også kommet totalt gang i fodbolden her i gaden og de store drenge/mænd er tilbage i den overdækkede have - så er det forår:-)
P.S. Og jeg har lige set rosenbusken ved min dør er sprunget ud!!

Lene sagde ...

SW: Det er fantastisk! Og godt at du er kommet hjem:)

Anonym sagde ...

Uha, du skriver jo om alt det værste ved forår og sommer: Larm! Altså, hvis der er noget jeg HADER, så er det LARM. Heldigvis er det ikke så slemt hvor jeg bor! Masser af mennesker er rykket ud på græsset for at drikke kaffe sammen eller for at grille, men de larmer heldigvis ikke - særlig meget.

Lene sagde ...

Jens: Haha, jeg troede lige, at det var forelskelse, at du havde noget imod. Det kan iøvrigt også være lidt af en plage.
Larm ER en plage. Hvis man ikke har et rimeligt veludviklet indre filter, der får én til at overhøre det meste, så skal man nok slet ikke bo i Gellerupparken:)